HomeHome
Wie zijn wijWie zijn wij
De docentenDe docenten
LessoortenLessoorten
Peuterdans & KleuterdansPeuterdans & Kleuterdans
Kidsdance & TienerdanceKidsdance & Tienerdance
Dancehall of Hiphop (11-17)Dancehall of Hiphop (11-17)
BreakdanceBreakdance
Street, Jazz of ModernStreet, Jazz of Modern
Moderne JazzModerne Jazz
Jazzdance volwassenenJazzdance volwassenen
Stepaerobic / Aerobic / BBBStepaerobic / Aerobic / BBB
LesinfoLesinfo
Les roosterLes rooster
LeskledingLeskleding
LesgeldLesgeld
OpzeggenOpzeggen
UitvoeringenUitvoeringen
voorstellingvoorstelling
Informatie deelnemersInformatie deelnemers
AgendaAgenda
DansfilmpjesDansfilmpjes

Leskleding en schoeisel

De leerlingen dienen sportkleding, c.q. danskleding te dragen in de les. In spijkerbroeken met wijde truien kan er gewoon niet goed gecontroleerd worden. Er zitten voordelen aan het dragen van danskleding. Naast dat de docent beter kan zien hoe je iets uitvoert, kun je jezelf er prima in bewegen en jezelf er goed in zien via de spiegel. En dat geeft weer het effect dat je een goede houding tijdens het dansen en tijdens de trainingen aanneemt. Ook neemt danskleding beter transpiratievocht op.

Per lessoort zit er verschil in danskleding, bij Jazzdance heb je iets elegantere kleding aan dan bij de Combidance. Bij Streetdance en Breakdance zit een flinke workbroek het allerbeste voor je moves. Bij Dansfitness zijn vrolijke kleuren erg leuk en goede gympen voor de Step-aerobic is een must! Bij Piloxing® draag je een wat strakkere legging, je danst op blote voeten of op antislip sokken. Sowieso geeft kleding aan die hoort bij de danssoort, je meteen al een goede attitude.

 

Goede danssneakers voor de Streetdance, goede Jazzschoenen of Jazzlaarsjes voor de Jazzdance, danssneakers voor de Dansfitness en goede Aerobicsgympen voor de Step-aerobic-, en BBB les zijn voor allen een must. Daarnaast zorgen goede dansschoenen voor het optimaal uitvoeren van de dansbewegingen en ze voorkomen blessures.

Mocht je geen wijs kunnen uit alle soorten dansschoenen die er te koop zijn, dansschoenen zijn ook bij ons te verkrijgen. Vraag ernaar bij de docent!

TDC werkt samen met de danstheaterwinkel in Roosendaal,  http://www.danstheaterwinkel.nl/